fbpx

Fort Resort Beemster

Ontspanning in het NU
Na een heerlijke dag Loveland, wat inspanning en ontspanning was, voelde ik me toch een beetje moe de dag erna. Spierpijn in mijn voeten en benen van de hele dag staan, veel dansen en heel veel lopen. Tijd voor maximale ontspanning dus!

Sauna
Ik wilde al tijden weer eens naar de sauna. Gelukkig heb ik een lief die daar ook van houdt. Eens in de zoveel tijd doen we een lekkere dag sauna, het liefst met een massage erbij.
De meeste spa- en wellness resorts bij ons in de buurt hebben we al bezocht, maar Fort Resort Beemster stond al tijden op mijn verlanglijstje.

Fort Resort Beemster
Na een kleine roadtrip van 40 minuten (20 minuten boven Amsterdam), waarbij je door de prachtige Noord-Hollandse landschappen rijdt, kom je aan in de mooie Beemsterpolder. Waar aan de Nekkerweg het ruim 100 jaar oude Fort ligt, als 1 van de 42 forten die behoren tot de bijzondere verdedigingslinie bij de Stelling van Amsterdam. Die inmiddels op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.

Het fort is in 2012 begonnen aan een nieuw leven als een van de meest luxe maar duurzaamste wellness resorts van Nederland. Met een rijke geschiedenis als Fort, eerst voor de soldaten in de Eerste Wereldoorlog, zowel voor als na de Tweede Wereldoorlog dienstgedaan als militair huis van bewaring. Maar ook als opslagplaats voor oude munitie en springstoffen.

Verbouwing
Na een grondige verbouwing ging het Wellness Resort en Hotel 5 jaar geleden open. Als je binnenstapt valt direct op met hoeveel aandacht en liefde het fort verbouwd is, zonder af te doen aan zijn oorspronkelijke functie. Overal zijn nog oude elementen van het fort zichtbaar, wat maakt dat je deels een stapje terug in de tijd gaat. Maar door de luxe en chique sfeer die je gelijk al bij de entree tegemoetkomen, ben je snel weer in het hier en nu. En daar gaat het om tijdens een dagje ontspanning, volop genieten in het NU.

Bij de balie word je vriendelijk ontvangen en kun je alle gebruikelijke benodigdheden huren om van jouw Wellnessdag een heerlijke experience te maken. Ik had mijn eigen badjas en slippers mee, wat ik zelf prettig vind. Maar mocht je hier ad hoc langsrijden dan is dat dus ook geen probleem!

Our own experience
Nadat we waren omgekleed betraden we het saunacomplex. Een goede mix van strak design en luxe afwerking, zonder kil of te industrieel over te komen. Vanuit een middelpunt waar zich de ‘douche experience’ bevind, liggen de saunafaciliteiten er als het ware in een cirkel omheen. Alle denkbare faciliteiten die je verwacht in een luxe Wellness resort zijn, verdeeld over binnen en buiten, aanwezig. Zoals onder andere een hout gestookte sauna, infraroodsauna, vleermuissauna (zonder vleermuizen), Kelosauna, Himalaya zoutsteensauna, stoombad, kruidenbaden, whirlpool, zwembaden, warmwaterbron en een zoutwaterbad.
Ook de buitenruimte is opvallend mooi. Een fijne horeca waar je uitstekend kunt lunchen. Een prachtige ligweide, een heus strand dat leidt naar het Eiland klein Bali, waar wekelijks verschillende yogalessen worden gegeven.

Wij begonnen in de vleermuissauna, daarna snel het koude dompelbad door om lekker af te koelen. Na een heerlijke kop verse kruidenthee in het buitenrestaurant, een boek gelezen in de ligstoelen buiten. Daarna de hout gestookte sauna ingedoken, onder de koude douche en weer verder lezen. Gevolgd door een uitstekende lunch (wat we in andere sauna’s vaak tegen vinden vallen) met allerlei streekproducten. Nog even verder lezen en het stoombad in. We hebben een heerlijke dag gehad, volledig ontspannen en relaxed gingen we weer naar huis. Misschien moeten we de volgende keer blijven slapen in het hotel, want als het diner in het restaurant net zo veelbelovend is als de lunch, dan is dat zeker de moeite waard!

Bijzonderheden
Elke laatste zondag van de maand (m.u.v. oktober en december) hebben ze een speciale familieochtend van 8:30 tot 13:30 uur voor kinderen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma). Ik verheug me er nu al op dit binnenkort met mijn meiden te gaan doen!

Voor meer informatie zie: fortresortbeemster.nl

Wat is voor jou de ultieme manier van ontspanning?

Geen reactie's

Geef een reactie