fbpx

My favorite books

My Favorite Books

Ik vertel jullie wel vaker over mooie, inspirerende boeken die ik heb gelezen. Maar omdat het er inmiddels zoveel zijn, zal ik ze in dit blog even bundelen, zo heb je altijd een spiekbriefje voor een paar super inspirerende boeken!

 

Spiritueel

Sinds mijn burn-out in 2013 ben ik me heel erg gaan verdiepen in het spirituele. Zeg dat ik op zoek was naar…iets, noem het zingeving, noem het een route, noem het verdieping. Ik wilde in die tijd in ieder geval mezelf meer ontwikkelen. Ik had een aantal vriendinnen die hier ook mee bezig waren en zo wisselde we samen goede boektitels uit.

Een van de eerste spirituele boeken die ik ver voor mijn burn-out las, was The Secret  van Rhonda Byrne. Dit was denk ik het begin van mijn spirituele pad. Al heb ik er toen weinig mee gedaan, maar de boodschap blijft je bij en groeit mee met de lessen die je leert.

Daarna, dit was in mijn burnout, heb ik Het Regent Geluk van Lisa Portengen gelezen. Hiermee opende ik mijn weg naar spiritualiteit weer helemaal opnieuw. Dit boek was voor mij ook een eerste kennismaking met Een Cursus in Wonderen van H. Schucman. Dit is het spirituele boek der boeken, een hele dikke pil en vrij ingewikkeld. Maar er zijn ontzettend veel boeken naar aanleiding van dit boek geschreven en daar heb ik er weer heel veel van gelezen.

De boeken van Gabrielle Burnstein heb ik daarna allemaal verslonden, in het Engels, die vond ik veel beter dan de vertalingen. Dit waren Spirit Junkie en The Universe Got Your Back en May Cause Miracles.

 

Life Changer

Het boek dat voor mij echt de aanleiding is geweest dingen in mijn leven te veranderen is Master Your Mindset van Michael Pilarczyk. Dit boek was voor mij echt een eyeopener, wat wilde ik nog meer uit het leven halen? Wat wilde ik met mijn werk doen. Toen ik dit boek las, maakte ik de beslissing om te stoppen in loondienst, de beste keuze ever!

Sinds die tijd lees ik veel persoonlijke ontwikkelingsboeken die me helpen bij het ondernemerschap. Zo was The Sligth Edge van Jeff Olsen echt een fijn boek. En all time favorite, Think and Grow Rich van Napoleon Hill, een tijdloze klassieker!

En om de financiën van mijn onderneming op orde te krijgen, is Profit First van Mike Michalowicz een heel fijne methode.

Wat ik mezelf enkel nooit meer opleg, is dat ik een boek moet uitlezen. Dat was iets dat ik vroeger van mezelf  ‘moest’, maar inmiddels vind ik mijn tijd te kostbaar om te verspillen aan een boek waar ik niet doorheen kom.

Ik probeer elke avond in ieder geval 10 pagina’s te lezen van een persoonlijk ontwikkelingsboek, op spiritueel of op zakelijk gebied. En daarnaast lees ik nog tal van romans, wanneer ik er aan toekom 😉

 

Nog andere echte aanraders zijn:

  • E kwadraat van Pam Grout
  • A Return to love van Marianne Williamson
  • Spoedcursus Verlichting van Tijn Touber
  • The 5 second rule van Mel Robins
Geen reactie's

Geef een reactie