Dé Vasten | Keto | Carnivoor expert voor vrouwen

Help, ik val niet meer af!

3 aug 2022

k krijg heel vaak vragen van vrouwen of ik tips heb wanneer ze niet meer afvallen. Een zogenaamd weightloss plateau lijkt bereikt. Gelukkig zijn er vaak best wat dingen te doen, die je kunnen helpen dit te doorbreken.

Hier 5 tips:
1. Zuivel 🥛
Schrap (tijdelijk) al je zuivel. We zien dat zuivel het afvallen kan blokkeren. Veel vrouwen (en mannen) reageren sensitief op zowel de lactose als de caseïne in zuivel. Dit kan de darmwand irriteren. Hoewel veel Europeanen beter dierlijke zuivel kunnen verdragen dan de rest van de wereldbevolking, blijft ook hier een groot gedeelte gevoelig voor. De suikers in de zuivel kunnen je insuline spiegels te veel laten pieken, waardoor insuline te hoog word en weer in de vetopslagstand komt ipv in de vetverbrandingsstand.

2. Vetten 🥥
Vetten zijn een belangrijke bron binnen keto, maar ook ontzettend calorierijk. We hebben gezonde vetten nodig voor de aanmaak van ketonen, maar we kunnen deze snel overconsumeren. Wanneer jij een algemeen ketogeen voedingsplan volgt (uit een boek of programma) of als jij zelf je menu’s samenstelt, kan het soms zijn dat de vetten voor jou te hoog zijn. Dat er te veel energie binnenkomt ten opzichte van wat er verbruikt wordt. Verlaag je vetten en verhoog je eiwitinname en je zult waarschijnlijk weer afvallen. Vetten schrappen doe je onder andere met het schrappen van zuivel, noten en mct koffies.

3. Suikers 🍯
Verborgen koolhydraten. Zeker als je een keto newbee bent, is de keto taal soms nog ingewikkeld. Zo kunnen er suikers en koolhydraten in producten zitten waar je het helemaal niet van verwacht, maar deze kunnen wel invloed hebben op het afvallen. Denk aan je ‘lowcarb crackers’, snacks en beleg. Producten waar toch meer suikers in zitten dan je vaak verwacht.

4. Alcohol 🍹🥂

Zodra we alcohol drinken, kunnen we geen vetten verbranden. Ons lichaam moet dan eerst aan de slag om de alcohol af te breken. Daarnaast haalt alcohol je remmingen weg en opent het je hongergevoel. Hierdoor ga je vaak meer eten en denk je ook al snel doe mij dat suikerrijke chocolade toetje maar!

We weten ook dat alcohol direct onze hormoonbalans verstoord. Hierdoor zien we vaak dat je de dag erna ook moeilijker gezonde keuzes kunt maken. Je hebt meer trek en meer zin in koolhydraatrijke voeding. 

 

5. Exogene Ketonen 🧬

Ketonen kunnen bijdragen aan het doorbreken van weightloss plateau’s. Wanneer je exogene ketonen toevoegt aan je keto leefstijl dan optimaliseer je je ketolevels. Hogere keto waardes kunnen bijdragen aan het verlagen van je bloedsuikerspiegel. Hierdoor krijg je minder trek en maak je weer sneller gezondere keto keuzes. Ze zijn een mooie bron van energie, waardoor je meer zin hebt om in beweging te komen of te gaan sporten. Ook dit kan weer bijdragen aan je vetverbranding. Je slaap verbeterd waardoor je de volgende dag een betere balans hebt tussen je honger en je verzadiginghormonen. Overall een win win situatie dus!

 

Alle bovenstaande tips zijn dus vooral van toepassing wanneer je al een tijdje niet meer afvalt. Als jij eenmal op gewicht bent, dan kun jij natuurlijk prima af en toe zuivel, noten en meer koolhydraten eten. Ook kun je dan af en toe alcohol drinken. Maar sta je stil en wil je dit doorbreken, dan zijn deze tips echt de moeite waarde om hier mee aan de slag te gaan. Laat me weten of ze voor je hebben geholpen!

0 reacties

Romana Switzer

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Delen

De 9 meest gemaakte keto fouten

Keto newbee Als keto newbee gaat er een wereld voor je open zodra je 'keto gaat'. Het is een soort nieuwe...

Keto-Nicecream-Smoothie

Keto-Nicecream-Smoothie Deze heerlijke groene power smoothie zit vol gezonde vetten en goede voedingsstoffen...