Smoothie bowl

lunch ontbijt recept smoothiebowl Aug 25, 2019

Deze heerlijke smoothiebowl maakte ik in Spanje. Ik deed daar aan IF, dus deze bowl was mijn ontbijt en lunch in 1!

Ingrediënten genoeg voor 2 porties:

  • 1 pakje volvette kokosmelk (ik gebruik deze graag)
  • 1 rijpe avocado
  • 100 gr aardbeien
  • 200 ml ongezoete amandelmelk (meer of minder om de dikte te bepalen)
  • paar ijsklontjes (hierdoor krijg je een dikke textuur)
  • snuf kaneel
  • snuf vanille poeder
  • snuf Himalaya zout
  • eventueel wat zoetstof naar smaak

Voeg alles behalve de amandelmelk samen in de blender en mix tot een romig, niet te dun geheel. Is de mix nog te dik, voeg dan wat amandelmelk toe, is hij goed, dan kunnen deze weglaten. Je wilt hem nog een beetje kunnen kauwen.

Schenk in 2 schaaltjes en serveer met wat zaden en pitten. Hierdoor wordt je gedwongen de smoothie te kauwen, waardoor je de vertering die in de mond begint alvast op gang brengt. Wanneer we een smoothie drinken, slaan we deze stap deels over.

Deel met iemand, of zet de rest weg in een glazen pot in de koelkast voor morgen!

Bevat ongeveer per portie (afhankelijk van de door jouw gebruikten merken/producten):

  • 7 gr koolhydraten
  • 37 gr vetten
  • 3 gr eiwitten

Wil jij meer eiwitten? Voeg dan 2 el collageen poeder toe.